sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Aprikoosi-saksanpähkinäsämpylät







Tarvitset:
1 rkl kuivahiivaa
5 dl ruis(sihti)jauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna 
12 kuivattua aprikoosia pienittynä
4 dl kylmää vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa

Sekoita illalla kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja hunaja. Taikina on tahmeaa. Peitä kulho kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin. 
Jauhota pöytä aamulla ja kumoa taikina siihen. Painele taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi ja taita se vielä pitkittäin kaksin kerroin. 
Ripottele päälle vähän vettä (pinnasta tulee rapea!) ja jauhoja (pinnasta tulee kaunis!). Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen ja anna taikinan levätä uunin kuumenemisen ajan. Leikkaa taikina paloiksi. Nostele palat leivinpaperin päälle uunipellille ja laita pelti uuniin, paista noin 15-20 minuuttia. 

Anna jäähtyä hetki ja nauti teekuppillisen kera kynttilöiden loisteessa!

ps. alkuperäinen ohje Kotivinkki-lehdestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti