keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Dijonkanaa ranskalaisittain







Ranskanmatkan inspiroimana tässä Dijonkanan-ohje vaikkapa viikonlopulle!

Tarvitset: (3-4 hengelle)
valkosipulia
laakerinlehden
rosmariininoksia
voipapuja
kanan tai broileirin rinta/paistileikkeitä, 1 kpl per syöjä
öljyä
voita
valkoviiniä tai sitruunamehua tai vettä
2-3 rkl Dijon-sinappia 
2 tl hunajaa 
2 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria


Hienonna valkosipulia maun mukaan, laita valkosipulit, laakerinlehti, rosmariininoksat tai riivityt rosmariininlehdet uunivuoan pohjalle, lisää päälle valutetut voipavut ja sekoita. Paahda kanoihin väriä pannulla voi-öljyseoksessa, nosta kanat uunivuokaan papujen päälle. Lisää pannulle haluamasi neste ja sinappi, kiehauta, jotta saat maut mukaan. Lisää pannulle vielä kerma, hunaja ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike uunivuokaan kanojen ja papujen päälle. Kypsennä 190 asteen uunissa puolisen tuntia. Lisukkeeksi tein täysjyväriisiä ja paahdoin uunissa bataattikuutioita ja ruusukaaleja.

ps. alkuperäinen ohje Trendi-lehdestä, jotta muokkasin ja oikaisinkin pari työvaihetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti