perjantai 1. joulukuuta 2017

Pikkujouluinen peltigaletti






Aivan täydellinen tarjottava pikkujouluissa Blossan kanssa tämä peltigaletti.

Tarvitset: 
250 g maitorahkaa
250 g voita (huoneenlämpöistä)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl parmesanraastetta
Täytteeseen:
1 salottisipulin
2 valkosipulinkynttä tai maun mukaan
öljyä paistamiseen
250 g lehtikaalia, tuoretta pinaattia tai rucolaa
mustapippuria
1,5 dl parmesanraastetta
200 g ranskankermaa
8 kuivattua viikunaa lohkoina
100 g sinihomejuustoa
100 g parmankinkkua
2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
Voiteluun:
1 munan

Sekoita rahka ja voi. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo, litistä ja laita kelmun alle jääkaappiin vähintään tunniksi.

Täytettä varten kuori ja hienonna sipulit. Paista niitä pannulla, jotta saavat väriä, mausta mustapippurilla. Lisää valitsemasi vihreä ja paista hetki, pinaattia ja rucolaa vähemmän aikaa. Ota pannu pois liedeltä ja lisää parmesanraaste.

Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vähän peltiä isommaksi. Levitä pohjalle ranskankermaa, mutta jätä reunat ilman, noin 3-4 senttimetrin leveydeltä. Asettele ranskankerman päälle pannulla paistettu seos, murusteltu sinihomejuusto ja viikunalohkot. Nostele reunoja täytteen päälle. Voitele reunat vielä munalla.

Paista 200 asteen uunissa noin 30 minuuttia. 

Ennen tarjoilua laita päälle vielä parmankinkkuviipaleita ja pähkinärouhetta.


Alkuperäinen ohje Kaikkien aikojen Jouluherkut 2/2017 -lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti