tiistai 12. joulukuuta 2017

Suklaafondantti



Tässä todella helppo ja herkullinen jälkiruokaohje joulupöytään tai uuden vuoden vastaanottajaisiin. 

Tarvitset: (4 hengelle)
125 g tummaa suklaata 
100 g suolatonta voita
3 kananmunaa
2 munankeltuaista
0,5 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl vehnäjauhoja
lisäksi: vaniljajäätelöä ja tuoreita marjoja

Sulata suklaa ja voi yhdessä. Vaahdota munat, munankeltuaiset ja sokeri. Sekoita suklaavoisula munasokeriseokseen. Lisää siivilöitynä yhdistetyt kaakaojauhe ja vehnäjauhot.

Voitele ja korppujauhota annosvuoat. Kaada seos muotteihin ja paista 190 asteessa noin 5-8 minuuttia, kunnes pinnat ovat kuivahtaneet, mutta sisuksen pitää jäädä löysäksi. Kumoa lautaselle ja tarjoile heti vaniljajäätelön ja tuoreiden marjojen kanssa, ehkäpä tilkka konjakkia vielä seuraksi. 

Fondantti tarjoillaan siis lämpimänä, niin että kun sen halkaisee haarukalla, sisus valuu lautaselle. (ensimmäinen kuva) Taikinan voi valmistaa edellisenä päivänä ja säilyttää annosmuoteissa jääkaapissa ja paistaa vasta juuri ennen tarjoilua.

Alkuperäinen ohje: Johan Åkerberg: Suklaakirja

2 kommenttia:

  1. Tiedätkö, meillä on vakijälkiruokana lähes identtinen ohje kakulle. Sitä paistetaan tasan 12 minuuttia, ja silloin sisus on myös aivan pehmeä. Se on mielettömän hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, en ole koskaan ajatellut että voisi tehdä kakun samanlaisella ohjeella! Tämä on kyllä niin herkkua ja helppo tehdä.

      Poista