maanantai 11. kesäkuuta 2012

Korvasienikastiketta


Kaupasta löytyi kauniita korvasieniä ja eihän niitä voinut vastustaa, vaikka ovatkin myrkyllisiä ilman käsittelyä. On erittäin tärkeää käsitellä korvasienet oikein ennen niiden nauttimista. Keitä sienet runsaassa vedessä 10-15 minuuttia. Huolehdi keittiön tuuletuksesta keittämisen aikana eli pidä ikkuna auki ja liesituuletin päällä. Kaada sienet lävikköön ja huuhtele runsaalla vedellä. Keitä samat sienet uudemman kerran 10-15 minuuttia runsaassa vedessä ja huuhtele ne vielä sen jälkeen. Itse keitän korvasienet vielä kolmannenkin kerran. Sen jälkeen valuta ja  kuivaa sieniä talouspaperin välissä.

Kuumenna pannulla voita, kuullota vähän salottisipulia ja lisää sienet. Paista kunnes neste haihtunut, lisää kermaa, mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoa keittettyjen perunoiden ja vaikka grillattujen vasikan entrecote-pihvien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti