maanantai 28. tammikuuta 2013

Helmikanaa ja kukkakaali-palsternakkapyree


Ostin pakasteena ranskalaisen luomuhelmikanan sunnuntailounasta varten. Se oli ilokseni jo valmiiksi sidottu, joten pääsin tekemään täytettä heti.


Täytteeseen pilkoin nipun basilikaa, nipun salviaa ja nipun timjamia. Yrtit sekoitin voin kanssa (200 g) ja lisäsin pieneksi hakattua valkosipulia. Sitten vain työnsin sormet kanan nahan ja lihan väliin ja aloin täyttämään yrttivoilla, ja kummasti se parisataa grammaa voita sinne upposi. Kanan sisään työnsin yhden sitruunan lohkoina ja valkosipulin kynsiä.


Pintaan hieroin vielä suolaa ja pippuria ja valelin öljyllä. Uunivuokaan lisäsin vielä vähän sipuli- ja sitruunalohkoja, sekä lorauksen vettä. Kana uuniin kahdeksi tunniksi 175 asteeseen. Valelin kanaa muutaman vuoassa olevalla liemellä.



Lisukkeeksi tein kukkakaali-palsternakkapyrettä. Keitin kukkakaalin ja palsternakat täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kukkakaalia saa olla vähän enemmän kuin palsternakkaa. Kaada keitinvesi pois, soseuta, lisää pieni tilkka kermaa ja pari ruokalusikallaista voita sekä veitsenkärjellinen vaniljatangon sisusta. 


Helmikana maistui todella herkulliselta ja vähän riistamaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti