sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Lämmin linssi-granaattiomena-kesäkurpitsasalaatti





Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Tällä kertaa käytin vihreitä ja punaisia linssejä, tähän sopivat myös ihanasti beluga-linssit, joita ei nyt tällä kertaa ollut saatavilla kaupassa. Sekoita 2 ruokalusikallista öljyä, 1 rkl sitruunan mehua, 1 tl balsamiviinietikkaa ja ripaus suolaa. Kaada kastike keitettyjen linssien päälle ja pidä lämpimänä kannen alla. 


Irrota granaattiomenan siemenet kulhoon. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja paista pannulla. Voit käyttää myös munakoisoa kesäkurpitsan sijaan. Paista myös pinaatit kevyesti pannulla. Pinaatin tilalla voit käyttää myös raakana sydänsalaattia, tai muuta salaattia tai kaalia, joka kestää vähän lämpöä. Lisää salaatti tai pinaatti granaattiomenan siemenien joukkoon, kuten myös paistetut kesäkurpitsat ja lopuksi linssit. Sekoita varovasti.


Syö sellaisenaan tai tarjoa lihan lisukkeena!


Herkullista oli ja tätä voi tosiaan varioida mieleisekseen sen mukaan mitä kaapissa on tai kaupassa tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti