maanantai 14. tammikuuta 2013

Granaattiomenaa ja kampasimpukkaa


Rubiininpunainen granaattiomena on ihanan kirpeä ja raikas, ja sopii erinomaisesti salaatteihin suolaisen rinnalle. Granaattiomenasta tulee jonkin verran roiskeita siemeniä irrotellessa, kylläkin kauniin punaisia valkoisella keittiönseinälaatalla, ja siemenet ovat siis tässä herkkuhedelmässä se syötävä osa.


Tein vihreän salaattipedin erilaisista salaateista, lisäsin ohuita suikaleita salaattisipulista, öljyssä säilöttyjä artisokan sydämiä, avokadosta somia pallosia palloraudalla sekä paistoin rapean pinnan kampasimpukoille. Päälle granaattiomenan siemenet (ja mehu) sekä oliiviöljystä ja punaviinietikasta tehty kastike. 1/3 osa punaviinietikkaa ja 2/3 oliiviöljyä, ripaus suolaa, kierros mustapippuri myllystä sekä kynnellisen verran valkosipulia pienenä silppuna. Anna maustua hetki. Punaviinietikan sijaan voi käyttää myös valkoviinietikkaa. Näin on pieni ja helppo herkku valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti