torstai 9. lokakuuta 2014

Kalamurekepihvit ja kvinoasalaatti


Lisää kalaruokia! Inspiraatio iski. 

Varaa näihin kalamurekepihveihin joko haukea, lohta tai kirjolohta tai vaikka kaikki niitä, yhteensä 400 g, niin saat ruoan neljälle hengelle. Nypi kala ruodottomaksi ja leikkaa paloiksi. Laita palat tehosekoittimeen. Lisää noin 200 g katkarapuja, ruokalusikallinen tomaattipyrettä, suolaa ja valkopippuria sekä puolikkaan sitruunan mehu. Soseuta. Lisää vielä 4 munankeltuaista ja 2 dl kermaa. Aja sileäksi massaksi. Anna murekemassan vetäytyä hetken.


Ota kylmään veteen kastetulla lusikalla kalamassaa ja laita keskilämpöiselle pannulle paistumaan voihin. Litistä lusikalla murekemassaa pihvinmuotoon. Voit toki pyöräyttää masssasta kalapulliakin ja paistaa samalla tavalla. Käännä pihvit ja pidä lämpö pannulla maltillisena, pihvit palavat helposti. Paistoaika on max 5 minuuttia.



Kun kalamassa vetäytyy, tee kvinoasalaatti. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Jäähdytä. Tee suoraan salaattikulhoon kastike: raasta pala inkivääriä, purista yhden sitruunan mehu, lisää vähän öljyä ja hunajaa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa yhdestä avokadosta kuutioita, lisää ne kastikkeen joukkoon. Lisää pari ruokalusikallista kapriksia, pari desiä katkarapuja, kuutioitua tuorekurkkua, muutama sata grammaa kylmäsavulohta kuutioina ja ruukullinen rucolaa revittynä.


Sekoita kvinoa muiden ainesten joukkoon varovasti ja anna vetäytyä hetken. Herkuttele kalamurekepihvien kanssa ja loput vaikka sellaisenaan.

2 kommenttia:

  1. Aah!!! Mun pieneen päähän ei ole koskaan ennen edes tullut ajatusta tehdä itse kalapihvejä (jotka kaikille meillä hyvin maistuvat), ja nyt palan halusta tehdä niitä :)

    VastaaPoista
  2. Ja se on vielä oikeasti tosi helppoa ja nopeaa! Todellista pikaruokaa.

    VastaaPoista