lauantai 11. maaliskuuta 2017

Spaghetti alle vongole eli simpukkapastaa



Pitkästä aikaa löysin hallin kalakauppiaalta vongolesimpukoita ja ex-temporee päätinkin tehdä yhtä meidän perheen lempipastaa. 

Tarvitset:
tuoreita vongolesimpukoita
pastaa, käytin tuorepastaa
valkosipulia
lehtipersiljaa
oliiviöljyä
kirsikkatomaatteja
valkoviiniä
suolaa ja mustapippuria

Laita pasta kiehumaan. Laita kuumaan pataan tai kattilaan oliiviöljyä, lisää hienonnettu valkosipuli ja simpukat, kaada päälle valkoviini ja laita kansi päälle. Ravistele kattilaa tai sekoita simpukoita kerran. Kun simpukat ovat auenneet, ota levy pois päältä, lisää persilja ja halkaistut kirsikkatomaatit. Valuta pasta hyvin ja kaada se isolle paistinpannulle, lisää päälle oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa, sekoita. Kaada päälle simpukat liemineen ja sekoita varovasti. Nauti heti hyvän valkoviinin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti