sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Karitsanpotkaa



Tämä kuuluu niihin ihaniin pakollisiin talviruokiin, joita voi haudutella lumitöiden tai lenkin ajan.
Paperista näkeekin mistä hankin potkat tällä kertaa.


Lisäksi tarvitaan hyvää voita, kuvassa kahta lemppariani. Tosin tuota ranskalaista en raaski käyttää ruoanlaittoon, silloin ihanat suolakiteet voin joukossa jäisivät kokematta.Sillä voi herkutella potkien kypsymisen aikana kera rapean maalaisleivän!


Hyvän lihan ja voin lisäksi tarvitaan tietenkin pekonia, porkkanaa, palsternakkaa ja sipulia sekä tuoretta rosmariinia.


Tee potkiin pieniä viiltoja ja työnnä niihin valkosipulin kynsiä ja rosmariinia. Ota pannulla väri lihoihin, mausta suolalla ja pippurilla, ja kääri pekoniin. Siirrä lihat uunivuokaan. Lisää vuokaan sipulit ja juurekset, rosmariinin oksat, pannulta vedellä huljuteltu paistoneste sekä puoli pulloa punaviiniä. Hauduta 130 asteen uunissa 3-4 tuntia. Valele lihoja aika ajoin.


Kypsennä uuniperunat kypsiksi, halkaise ja kaavi peruna kuorista pois. Sekoita ranskankerma ja cheddar-raaste, lisää seos perunan joukkoon ja täytä kuoret uudelleen. Laita vielä hetkeksi uuniin.


Lihan pitäisi irrota luiden ympäriltä todella helposti ja suorastaan sulaa suuhun. Nauti tuhdin punaviinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti