lauantai 25. helmikuuta 2012

Osso bucco milanese


Varaa ensin seuraavat ainekset esille: persiljaa, rosmariinia, porkkanaa, juuriselleriä, sipulia, valkosipulia, laakerinlehtiä ja kokonaisia tomaatteja, joko säilykkeenä tai tuoreena. Valitsin tällä kertaa säilyketomaatit, koska näin talvisin ne ovat mehevämpiä ja maukkaampia kuin tuoreet.


Näinkin kauniisti voidaan tuoretiskin tuotteet pakata kuten Anton&Antonissa! Tämähän on kuin lahjapaketti.


Kauniista paketista kuoriutui mahtavia naudan potkaviipaleita.


Varaa myös riittävän suuri pata tämän ruoan valmistamiseen, mielellään kannellinen. Jos teet uunivuoassa, vuoka kannattaa peittää foliolla.


Pilko porkkanat, selleri, sipulit ja valkosipulit pieniksi kuutioiksi. Laita pataan voita ja freesaa vihanneksia siinä, kunnes saavat väriä. Ota pata liedeltä ja laita kansi päälle.


Jauhota potkaviipaleet vehnäjauhoissa.


Laita pannulle voita tai hyvää öljyä. Ota lihaan kaunis väri, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat pataan vihannesten päälle. Ota pannulta maut talteen kaatamalla siihen pari desiä valkoviiniä ja kaada pataan.


Lisää pataan vielä pari desiä kuumaa lihalientä, tomaatit, laakerinlehdet ja persiljasilppu sekä rosmariininoksat. Laita pata uuniin 175 asteeseen 2-3 tunniksi ja lähde vaikka hiihtämään tai muuten ulkoilemaan sillä aikaa. Kotiin tullessa on odottamassa mahtava tuoksu ja valmis ruoka, joka kaipaa enää viimeistelyn.


Tee vielä cremolata: pilko valkosipuli ja persilja silpuksi, lisää raastettua sitruunankuorta ja tilkka öljyä, mausta mustapippurilla. Laita cremolataa lihan päälle kun kokoat annosta.


Tässä nyt 3 tuntia uunissa muhinut pata valmiina. Saisipa tähän tuoksunkin, oli niin huumaava!


Tällä kertaa tarjosin osso boccun ohuen tuorespaghetin kanssa, voit myös tarjota risoton, uunivihannesten tai perunan kanssa. Tai syödä sellaisenaan murean lihan ja ihanan luuytimen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti