tiistai 18. maaliskuuta 2014

Klassikko: Kuhaa Walevska


Tämä kalaruokien klassikko on saanut nimensä keisari Napoleon I rakastajattaren, puolalaisen kreivitär Marie Walewskan mukaan. Kuhan kanssa tarjotaan perunasosetta ja rapukastiketta.

Keitä ensin perunat ja soseuta ne, sekoita voita joukkoon. Anna soseen hieman jäähtyä ja lisää sitten keltuainen tai pari, mausta valkopippurilla ja suolalla. Laita perunamassa pursotinpussiin ja pursota voidellun uuninkestävän vadin reunoille perunaruusukkeita.

Kastiketta varten sulata voita kattilassa ja kuullota siinä silputut salottisipulit. Lisää tomaattipuretta pari teelusikallista, valkoviiniä pari desiä sekä hummerifondia pari ruokalusikallista. Keitä noin 10 minuuttia,  lisää kermaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. 

Kalojen kypsentämistä varten silppua salottisipuli. Pane kattilaan sipulisilppu, valkoviini ja voi. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Mausta kuhafileet suolalla ja valkopippurilla. Kääri kalat rullalle, pane ne valkoviiniliemeen ja peitä kattila kannella, hauduta kaloja muutama minuutti. Asettele kypsät kuharullat perunaruusekkeilla reunustetulle vadille.

Kaada kastike kalojen päälle ja gratinoi 225 asteisessa uunissa grillivastuksen alla kunnes pinta on kullanruskeaa.  Koristele annos vielä tuoreilla, kuorituilla katkaravuilla ja tillisilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti