keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kirsikkaolutkastike porolle


Teki mieli jotain uutta kastiketta tavallisen punaviinikastikkeen sijaan, jota en edes yleensä itse tee meillä, vaan se on apukokin hommia. 

Tähän kastikkeeseen tarvitset pari salottisipulia ja pari valkosipulin kynttä hienonnettuna, 1 porkkanan ja puolikkaan palsternakan paloiteltuna. Lisäksi tarvitset vielä tuoretta rosmariinia ja timjamia, balcamicoa ruokalusikallisen verran, 3 dl kirsikkaolutta, 5 dl vasikanlientä ja pari teelusikallista kirsikkahilloa sekä voita ja öljyä.


Paahda paloiteltuja kasviksia ja yrttejä öljyssä, kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä. Lisää sekaan balsamico ja kirsikkaolut, lisää myös vasikanliemi. Keittele kastikketta kokoon niin, että sitä jää jäljelle noin 1/3. Siivilöi ja viimeistele voinokareella ja kirsikkahillolla. Mausta tarvittaesssa suolalla.


Kastike sopii hyvin tarjottavaksi poron fileen kanssa. Lisukkeena tässä myös hasselbackan perunoita ja paahdettuja maa-artisokkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti