sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Nyhtökaritsaa


Tässä vinkki tulevan pääsiäisen juhlapöytään! 

Varaa kahdeksalle hengelle kolme kiloa karitsan luullista lapaa. (Jos haluat tehdä luuttomasta lavasta, vähempi määrä riittää.) Tee ensin mausteseos. Sekoita keskenään pari desiä ruokosokeria, pari teelusikallista mustapippuria, paprikajauhetta ja juustokuminaa kumpaakin pari teelusikallista, suolaa yksi ruokalusikallinen, valkosipulia hienonnettuna maun mukaan, muutama teelusikallinen Dijon-sinappia. Hiero mausteseos lihan pintaan.


Laita uunivuokaan lihojen lisäksi kokonaisia pikkusipuleita, laakerinlehtiä ja tuoretta rosmariinia. Kypsennä 100 asteen uunissa noin 6-7 tuntia. Valele muutaman kerran vuokaan muodostuneella nesteellä.
Anna lihan vetäytyä hetki folion alla, kun otat sen uunista. Riivi kahdella haarukalla liha suikaleiksi irti luista. Kaada lihojen päälle vuoassa olevaa nestettä.


Tarjoa valkosipuliperunamuussin, paistettujen papujen ja retiisien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti