maanantai 28. huhtikuuta 2014

Pulled pork eli nyhtöpossua

 

Tästä vapuksi makoisa nyhtöpossuohje!

Varaa nyhtöpossua varten possunlapaa reilu kilo, mistä riittää kolmelle neljälle hengelle.

Tee ensin mausteseos. Sekoita keskenään pari desiä ruokosokeria (myös fariinisokeri käy), pari teelusikallista mustapippuria, paprikajauhetta ja juustokuminaa, kumpaakin pari teelusikallista, suolaa yksi ruokalusikallinen, valkosipulia hienonnettuna maun mukaan ja muutama teelusikallinen Dijon-sinappia. Hiero mausteseos lihan pintaan.


Leikkaa vuokaan mukaan sipulilohkoja. Kypsennä 100 asteen uunissa 6-7 tuntia. Valele muutamaan otteeseen vuokaan muodostuneella nesteellä.


Nyhdä kypsä liha kahdella haarukalla suikaleiksi tarjoiluastiaan ja lusikoi päälle vuokaan muodostunutta lientä.


Tarjoa vaikkapa uuniperunoiden kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti