Liemeen tarvitset:
sipulia
valkosipulia
fenkolia
porkkanoita
voita
vettä
valkoviiniä
maustepippuria
suolaa
Pataan tarvitset:
kalalientä
valkoviiniä
voita/oliiviöljyä
sipulia
valkosipulia
chiliä/jalopenoa
savustettu paprika -maustetta
tomaatteja
lohta ja kuhaa, myös siika, kirjolohi, nieriä tms käyvät
jättikatkarapuja, myös muut äyriäiset käyvät esim simpukat ja mustekala
jättikatkarapuja, myös muut äyriäiset käyvät esim simpukat ja mustekala
tuoreita yrttejä maun mukaan, esim lehtipersiljaa, minttua, timjamia, tilliä, korianteria
(varaa kalaa ja äyriäisiä noin 200 g/herkuttelija)
Seuraavana päivänä keitin lientä vielä kokoon noin puoleen siitä mitä sitä oli ja viritin tulen tiiligrilliin. Tein padan paellapannussa, johon laitoin voita ja oliiviöljyä. Kun voi oli sulanut, lisäsin sipuli- ja valkosipulisilpun, chiliä ja jalopenoa, savustettua paprika -maustetta ja annoin mausteiden saada väriä ja antaa makua pataan. Kun mausteet olivat paistuneet tovin, lisäsin tomaattilohkot, kalalientä ja valkoviiniä. Annoin liemen kiehua ja maustua hetken, jonka jälkeen lisäsin kalapalat. Paistoin jättikatkaravut alussa heti kun voi/öljyseos oli kuumaa, jotta sain niihin rapean paistopinnan, mutta ne voi laittaa myös yhtäaikaa kalojen kanssa. Maustoin suolalla ja mustapippurilla.
Muista sekoitella pataa koko ajan ja pitää tuli maltillisena grillissä. Kun kalat ovat kypsiä, lisää päälle yrttejä, laitoin lehtipersiljaa ja minttua, kun niitä sattui olemaan sopivasti grillin viereisessä yrttilaatikossa.
Nauti heti rapean maalaisleivän tai riisin kanssa lämpimänä kesäiltana auringon laskiessa!
Oi kuinka herkullisen kuuloista ja näköistä! Ja myös viitseliäisyyttä vaativaa, hatunnosto sulle :)
VastaaPoistaKiitos, mökillä on aina enemmän viitseliäisyyttä tehdä aikaa vaativia ruokia ja tietty aikaankin on eri tavalla kuin arkisessa aherruksessa. Hyvää oli, joten uusinta edessä ennen kaupunkiin palaamista.
Poista