sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Kyyhkyä ja pinaatti-endiivimuhennosta, portviinidressing


Ihanaa kun on ystäviä jotka metsästävät ja vieläpä raaskivat jakaa saaliista muille. Tässä on kyyhkyn rintafileet odottamassa pannulle pääsyä.


Lisukkeeksi tein pinaatista ja endivistä muhennoksen. Tässä ihanat, pienet pinaatinlehdet odottavat ruotimista.


Viipaloidut endiivit, pinaatinlehdet ja salottisipulisilpun paistoin voi-öljyseoksessa, maustoin suolalla ja mustapippurilla. Endiivi on tämän syksyn yksi suosikkikasvikseni, siitä saa ihanaa muhennosta varioiden eri vihannesten kanssa.


Kastikkeeksi tein portviinidressingin, johon laitoin siis portviinin lisäksi kananmunankeltuaista, balsamiviinietikkaa, öljyä, suolaa ja mustapippuria. Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. 
Kun lisukkeet olivat valmiit, laitoin kyyhkynrinnat pannulle voihin paistumaan, rintafileet saavat jäädä mediumiksi, kypsennysaika muutamia minuutteja. Alkuruoaksi riitää 1,5 rintafilettä per ruokailija, kuten tässä annoksessa.
Kiitos metsästäjälle ja perheelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti