lauantai 15. lokakuuta 2011

Rosvopaisti ja mango-tuorejuustokakku

Rosvopaistin tekeminen aloitetaan valitsemalla kaunis lokakuinen päivä ja oikein ihanan mehevä lampaanpaisti. Sitten vain lapiot käteen, katsotaan sopiva paikka pellolta ja aloitetaan kuopan kaivaminen.

Kun kuoppa alkaa olemaan valmis...


...se vuorataan tiilillä.


Sitten vaan klapia palamaan 4 tunniksi!


Paisti tulee maustaa hyvin yrteillä ja valkosipulilla, kääriä pekoniin sekä kosteaan sanomalehteen paksulti, ja lisäksi kerros foliota vielä ympärille, niin etteivät nesteet pääse valumaan pois. Tee kanaverkosta teline paistille, muista tehdä päälle myös jonkinlainen kädensija, josta se on helppo nostaa pois kuopasta, kun sen aika on.


Neljän tunnin puiden polttamisen jälkeen hiillos on valmis ottamaan paistin vastaan.


Lasketaan paisti kaikissa kääreissään hiilloksen päälle kanaverkossa, lapioidaan hiekkaa päälle...


...ja sytytetään tuli hiekan päälle!


Ja sitten taas odotellaan nelisen tuntia! Noin tuntia ennen paistin valmistumista laitoin folionyytteihin perunoita ja juureksia kypsymään tulen ympärille.

Pimeyden laskeuduttua on sopiva aika nostaa lasit shamppanjaa ja odottaa että tuli sammuu kokonaan ja paistipaketin voi kaivaa ylös kuopastaan!


Ja todellakin kanaverkko ja koko paketti olivat niin kuumia että, se oli vietävä kottikärryllä sisätiloihin!Kahdeksan tunnin odottelun jälkeen koitti jännittävä hetki. Ja ah, mitkä tuoksut paketista nousivatkaan!


Kypsyysaste oli mitä parhain!

  
Juurekset olivat mahtavan pehmeiksi hautuneita!


Ensimmäinen rosvopaisti ja tulokseen voitiin olla enemmän kuin tyytyväisiä!


Illan päätti huimaakin huimempi haamujengin esitys...


...ja mango-tuorejuustokakku koristeltuina tuoreilla "madoilla"! ;)

2 kommenttia:

  1. innostaa itseäkin kokeilemaan!

    VastaaPoista
  2. Koko päivän projektihan tuo on, mutta hyvä seura ja upea sää avittavat asiaa! Näillä ohjeilla tehty 2 kertaa, voin taata onnistumisen. Ei muuta kuin kokeilemaan!

    VastaaPoista