torstai 20. lokakuuta 2011

Cozze ripiene eli täytetyt sinisimpukat


Hankin kilon pussillisen tuoreita, eläviä sinisimpukoita. Monissa ohjeissa sanotaan, että ne tulisi vielä kotona puhdistaa ja huuhtoa, mutta mielestäni simpukat ovat jo niin puhtaita että, jätän tämän vaiheen väliin.


Keitän ensin simpukat normaalin tapaan liemessä, jossa valkoviiniä, salottisipulia, valkosipulia, persiljaa ja timjamia. Keittoaika noin viitisen minuuttia. Keittämisen aikana sekoitan keskenään silputun persiljan, parmesanin, valkosipulin ja öljyn. Joskus olen laittanut sekaan myös tomaatin lihaa pieninä kuutioina tai vanhaa, vähän kuivahtanutta maalaisleipää murusteltuna. 

Kun simpukat ovat kypsiä, annan niiden jäähtyä hetken ja sitten irrottelen kuoret toisistaan. Täytän simpukanpuolikkaat täytteellä ja laitan uuniin 200 asteeseen n. 5 minuutiksi eli kunnes juusto saa väriä. 


Ja sitten nautin raikkaan valkoviinin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti