sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Crème brûlée


Crème brûlée on noussut meidän perheen suosikkijälkiruoaksi, kiitos siitä ystävillemme, jotka toivat lahjaksi kaasupolttimen, ja onhan tätä aika moni ystävistäkin jo päässyt maistelemaan. Ja vaikeusaste on helppo, vaikka moni varmasti ajattelee, että tämä on vaikea tai monimutkainen tehdä. Raaka-aineitakin tarvitaan vaan muutama.

Kuusi annosta valmistuu seuraavilla ainesmäärillä:
  • kokonainen vaniljatanko
  • 4 dl kermaa
  • 4 keltuaista
  • 1/2 dl sokeria
  • pinnalle ruokokidesokeria
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman joukkoon kattilaan, kuumenna kiehumispisteeseen. Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vaahdota kevyesti, kaada kuuma vaniljakerma ohuena nauhana sekaan ja sekoita voimakkaasti, seos ei saa kuitenkaan vaahdottua pinnalta. Kaada seos annosvuokiin, nosta ne uunipellille, jossa kuumaa vettä. Kypsennä 190 asteessa noin 30 minuuttia, massan täytyy olla hyytynyttä, mutta ei liian kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai yön yli. Juuri ennen tarjoilua ripottele päälle ruokokidesokeria ja paahda rapea pinta kaasupolttimella.


Vaihtelua tähän jälkiruokaan saa laittamalla pohjalle ennen paistamista hedelmiä: omenaa, päärynää, ananasta, mangoa tai marjoja. Sitten vaan nauttimaan klassista ranskalaista herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti