torstai 10. marraskuuta 2011

Hauhalan hanhea


Kävimme pari viikkoa sitten tutustumassa Kluuvin kauppakeskuksen Eat&Joyn kauppahalliin. Siellähän myytiin vaikka mitä ihanaa kauniissa, valoisassa ympäristössä, vaikka paikka olikin maanalla. Mukaan lähti mm. tuoreita Hauhalan Hanhitilan hanhenrintoja. Hanhenrinnat ovat isompia kuin ankan, ja näin ollen ostimme kaksi, josta riitti oikein hyvin kolmelle hengelle. Ja valmistuskin tapahtuu samalla tavalla ankanrintojen kanssa. Viillä rasvapuolelle neliöt, ei kuitenkaan lihaan asti. Laita rintafileet rasvapuoli kylmälle pannulle ja laita pannu vasta sitten päälle. Käännä ja ota vielä väriä lihapuolelle hetken aikaa. Laita sitten rintafileet uuniin n. 20 minuutiksi, lämpötila n. 200 astetta. Kun valmista, leikkaa kauniita ohuita viipaleita.


Lisukkeeksi tein maa-artisokkarisottoa, jonka ohje löytyy blogista aikaisemmin.  Lisäksi ostimme Hauhalan hanhitilan hanhenmaksapateeta ja se maistui ihanalta Åbyn kartanon näkkileivän päällä, jota saa mm. Anton&Antonista. Laitoin vielä pateen päälle itsetehtyä pihjalanmarjahyytelöä! Kannattaa kokeilla kumpaistakin hanhituotetta.

1 kommentti:

  1. Se kauppahalli oli kyllä tosi hauska yllätys. Ovat niin ihanasti nimenneet maitobaarit, jauholaarit, leipomot, vihanneskellarit yms että olo on tosiaan kaikkea muuta kuin Aleksin alla. Iloinen ja valoisa toteutus houkuttaa sinne uudestaankin. IHanien tuotteiden lisäksi :)

    VastaaPoista