keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Vitello tonnato eli vasikanpaisti tonnikalakastikkeella


Tähän ihanaan, mutta myös mielipiteitä jakavaan, italialaiseen herkkuun tarvitaan kilon vasikanpaisti, muusta lihasta ei kannata edes miettiä tekevänsä. Ensin paistia "kypsytetään" liemessä, jossa on porkkanaa, sipulia ja lehtiselleriä, lisäksi laakerinlehti, neilikoita ja valkoviiniä. Lihan pitää peittyä kokonaan kattilassa, jota pidetään yön yli jääkaappissa. 
Seuraavana päivänä nosta kattila levylle, lisää suolaa ja sitruunaviipaleita. Keitä liha kypsäksi, aika menee noin tunti. Anna lihan jäädä liemeen jäähtymään.Valmista kastike monitoimilaitteessa. Laita kulhoon valutettu tonnikala (kyllä, purkkitonnikala! huom. pitää olla öljyssä), anjovikset, tilkkanen anjovisten lientä, muna, kaprikset, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna koneen käydä, lisää öljy ohuena nauhana, lisää suolaa jos tarvetta. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, notkista sitä lihan keitinliemellä.
Leikkaa jäähtynyt, mutta huoneenlämpöinen, liha ohuiksi viipaleiksi, kaada kastiketta päälle reilusti, koristele sitruunaviipaleilla, kapriksilla ja rucolalla - ja makumatka Italiaan voi alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti