torstai 24. marraskuuta 2011

Sinisimpukoita espanjalaisittain


Kilosta sinisimpukoita saa mausteisen lämmittävän herkun kylmiin talvi-iltoihin! Tässä taas yksi uusi kokeilu tehdä sinisimpukoita.


Kalttaa ensin tomaatit eli tee ristiviilto tomaatin pohjaan ja kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä hetki kylmässä vedessä ja kuori, poista kanta ja sisus, paloittele hedelmäliha kuutioiksi.
Suikaloi chorizo-makkara, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy, kuullota sipulit, valkosipulit ja makkarat, lisää tomaattikuutiot, tomaattipuree ja sokeri, kääntele hetki. Kaada joukkoon n. 3 dl tomaattimehua ja n. 3 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää simpukat. Anna kiehua kannen alla n. 5 minuuttia.


Nostele reikäkauhalla simpukat lautasille, tarkista liemen maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria, kaada lientä simpukoiden päälle.


¡Buen provecho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti