Ah, pataruoat ovat suurta herkkua näin talvella. Kerralla voi tehdä ja kannattaakin tehdä iso satsi. Burgundinpataan ruskistetaan ensin pekonia padan pohjalla, lisätään helmisipuleita (pieniä, suloisia) ja annetaan ruskistua. Otetaan osa pekoneista ja sipuleista syrjään, jotta saadaan sisäpaistin palat pataan ruskistumaan. Kun lihat ovat ruskistuneet, laitetaan pekonit ja sipulit takaisin pataan, lisätään hyvää burgundinviiniä 1 pullo/1,5 kg lihaa. Annetaan muhia pari tuntia.
Tarjoilupäivänä lisätään pienet herkkusienet tai tattiviipaleet, maustetaan suolalla ja pippurilla, ja suurustetaan tarvittaessa. Ja patahan kannattaa tehdä aina edellisenä päivänä jo valmiiksi ja vain lämmittää tarjoilupäivänä, maut vaan paranevat. Tämä padan tarjoilin sitruunaisten perunakuutoiden kanssa, jotka kivasti raikastivat tuhdin pataruoan! Laita kuutioidut perunat uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla, lisää hyvää öljyä ja sitruunamehua. Tarjoiluvaiheessa purista vielä tilkka sitruunamehua sekä revi rucolaa perunoiden päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti