maanantai 26. joulukuuta 2011

Paahdettua ankkaa ja bataattivuokaa


Tässä joulupäivämme komistus: kotimainen vilja-ankka, n. 3 kg.


 Ankan sisään runsaasti porkkanaa, selleriä, palsternakkaa ja sitruunalohkoja.


Leikkaa ankan nahkaan terävällä veitsellä viiltoja, hiero pintaan mustapippuria, suolaa ja hunajaa. Sido ankan koivet paistinarulla kiinni.


Ankalle sopii mitä parhaiten appelsiinikastike. Freesaa ensin voissa salottisipulia, lisää appelsiinimehua ja appelsiininkuoriraastettta. Anna kiehua kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja suurusta vaalealla Maizena-kastikesuurusteella.


Paista ankkaa ensin 30 min 225 asteessa, alenna lämpö 130 asteeseen ja jatka paistamista vielä 1,5 tuntia. Rasvaa ankasta irtoaa runsaasti, joten kannattaa varata korkeareunainen uunivuoka.


Tässä ankanliha viipaloituna, sopivan roseena. Porkkanatimbaalit sopivat lisukkeeksi. Tarjosin kastikkeen lisäksi vielä manteli-sahramirisottoa ja bataattivuokaa. Keitä ensin bataatit, soseuta, lisää kermaa ja munia, mausta ja paista vesihauteessa reilu tunti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti