sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Boquerones eli marinoidut silakat


Näitä silakoita teen sekä kesällä että jouluna. Ohje on mukailtu espanjalaisesta boquerones-ohjeesta, joka tehdään sardiinesta. 
Ensin liotan silakkafileitä yön yli liemessä, jossa on valkoviinietikkaa, sitruunamehua, vettä ja suolaa. Seuraavana päivänä leikkaan fileet pitkittäin puoliksi ja asettelen ensimmäisen kerroksen tarjoiluvadille. Ja tämä kannattaa todella tehdään suoraan tarjoiluastiaan!


Silakkakerrosten väliin laitan runsaasti valkosipulia, persiljasilppua ja mustapippuria sekä oliiviöljyä.


Valmiit fileet laitan vielä jääkaappiin maustumaan päiväksi tai pariksi ja tarjoan ne keitettyjen perunoiden kanssa. Maistuu sekä joulupöydässä että kesähelteellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti