tiistai 20. joulukuuta 2011

Sahrami-mantelirisotto


Paahda ensin kuoritut mantelit kuumalla pannulla. Kuori ja hienonna salottisipulia. Kuumenna voi-öljyseos kattilassa, kuullota sipulia ja risottoriisiä (2 dl), kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää sahrami ja sherryä (1 dl), anna sherryn imeytyä riisiin. Lisää desi kerrallaan, yhteensä 5 dl, kuumaa kasvislientä. Kun riisit ovat lähes kypsiä, aikaa on mennyt n. 20 min, lisää joukkoon (vaahdotettu) kerma, parmesanraaste, sitruunamehu ja rouhitut mantelit. Tarjoa alkuruoaksi sellaisenaan tai pääruoan lisukkeena. Ripottele päälle tarjoiluvaiheessa runsaasti parmesanraastetta. Tänä vuonna aion tarjota tätä taivaallista risottoa joulupäivänä paahdetun ankan kanssa, josta lisää myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti