tiistai 8. toukokuuta 2012

Parsacarbonara

m

Hiilenpolttajan pastassa eli pasta carbonarassa käytetään pekonia, mutta tässä versiossa jätin sen pois. 
Leikkaa tai napsauta vihreistä parsoista päät pois ja keitä kypsiksi, paloittele suupaloiksi. Paahda pinjansiemeniä kuumalla pannulla. Jos käytät raakoja jättikatkaravunpyrstöjä, paista ne tässä vaiheessa voissa. Voit käyttää myös katkarapuja, kampasimpukkaa tai muita äyriäisiä. Ota äyriäiset pois pannulta, kuori ja viipaloi valkosipulinkynsiä ja kuullota pannulla öljyssä tai voissa.

Kypsennä tuorepasta runsaassa vedessä. Sekoita 3 kananmunaa ja 2 dl kermaa, lisää kuullotetut valkosipulinkynnet, mausta suolalla ja mustapippurilla. Valuta kypsä pasta. Lisää äyriäiset ja parsat pastan joukkoon korkeareunaiselle paistinpannulle, lisää kananmuna-kermaseos ja sekoittele koko ajan, kunnes kananmuna-kermaseos muuttaa hieman kokkareiseksi. Lisää päälle vielä rucolaa ja murennettua mozzarellaa, myös ricottajuusto sopii hyvin tähän. Tarjoa raikkaan italialaisen valkoviinin kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti