keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Sitruunarisottoa


Sitruunarisoton valmistaminen alkaa kuten kaikkien risottojen eli salottisipulin pilkkomisella, mutta tähän tulee myös valkosipulin kynsiä. Paista sipulit voissa ja lisää risottoriisi. Kun riisi on muuttunut läpikuultavaksi lisää pari desiä valkoviiniä. Kun valkoviini on imeytynyt, lisää kauhallinen kerrallaan kuumaa kasvislientä ja sekoita. Lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen neste on imeytynyt. Risoton kypsymiaika on noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi 1-2 rkl sitruunamehua ja 1-2 tl sitruunankuoriraastetta, runsaasti parmesanraastetta, mustapippuria, nokare voita ja lehtipersiljaa. Mitä enemmän laitat sitruunamehua tai kuoriraastetta, sitä sitruunaisempaa saat. Tarjoa esim karitsankareen kanssa kuten kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti