sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Tryffelirisottoa


Pilko salottisipulit pieneksi. Sulata voita kattilassa, paista sipuleita hetki, lisää risottoriisi. Kun riisi on hetken kuullottunut, lisää pari desiä valkoviiniä. Kun viini on imeytynyt, lisää kuumaa kasvislientä desi kerrallaan, yhteensä litra, kunnes risotto on kypsää eli n. 20 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa vielä nokare voita ja loraus kermaa, sekä tryffelitahnaa maun mukaan. Tarjoiluvaiheessa lisää vielä parmesanraastetta ja mustapippuria rouhittuna päälle. Tryffelitahnaa löytyy monia erilaisia, osa todettu hyviksi ja osa huonoiksi, suosikkini on ehdottomasti "Le Ife" -merkkinen. Purkki on aika iso ja se säilyy avattuna pari-kolmeviikkoa, joten meillä on yleensä "tryffeliviikot" silloin. Blogistani löytyy esim ohje tryffelipastaan. Ja lisää tryffeliohjeita on tulossa!

Tarjoilin risoton kanssa linssi-granaattiomena-kesäkurpitsasalaattia lämpimänä sekä poron filettä.

2 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselta! Mä söin tryffelirisottoa ekan kerran eläissäni vasta joulukuussa Pariisissa, mutta sitä kyllä kannattikin odottaa niin pitkään ja mennä niin "pitkälle".

    VastaaPoista
  2. No, ehdottomasti, ja maistui varmasti Pariisissa tuplasti hyvältä!

    VastaaPoista