lauantai 2. maaliskuuta 2013

Karitsankaretta yrtti-pistaasipähkinä kuorrutteella



Pääsiäinen ja kevät alkavat lähestyä, joten laitetaanpa annokseen vihreää!


Tee ensin kuorrutetahna. Laita kulhoon 2-3 valkosipulinkynttä paloina, lisää 1-2 dl tuoreita yrttejä, käytin tässä minttua ja lehtipersiljaa, myös ruohosipuli tai timjami sopivat. Lisää n. 100 g kuorittuja, suolaamattomia pistaasipähkinöitä, 1 sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä noin 1 dl oliiviöljyä. Pistaasipähkinöiden tilalla voi käyttää muitakin pähkinöitä, esim. pinjansiemeniä tai manteleita. Soseuta sauvasekoittimella, tahnan pitää olla sen verran tannakkaa, että se pysyy lihan pinnalla. Anna tahnan tekeytyä muutama tunti.


Ota pannulla väri karitsankareisiin, mausta suolalla ja pippurilla, lisää tahna päälle ja kypsennä uunissa, kunnes liha on roseeta. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa sitruunarisoton sekä sokeriherneiden kanssa. Kiehauta sokeriherneet, kaada vesi pois, lisää voita, ripaus suolaa ja mustapippuria. 


Lisää vielä kuorrutetahnaa lihojen päälle tai viereen. Nauti hyvässä seurassa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti