torstai 14. maaliskuuta 2013

Caprin sitruunakakku

Olen tänä vuonna innostunut leipomaan (kts. sitruuna-lakritsipalat ja puolukka-kookosmuffinsit), ja työpaikalla saavat usein maanantaisin maistiaisia! Leipomisessa en pidä siitä, että siinä on noudatettava ohjetta tarkasti, muuten kakusta voi tulla todellinen pannukakku, mutta yritän noudattaa mahdollisimman tarkkaan ohjeita. Muussa ruoanlaitossa sävellän koko ajan, vaikka alkaisin alunperin tekemäänkin jonkin ohjeen mukaan.


Tämän kakkuohjeen löysin Glorian ruoka&viini -lehdestä.

200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunan mehua
1 dl maitoa 
4 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää raastettu sitruunankuori ja -mehu, sekä maito sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi rasva-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunista riippuen 45-60 minuuttia. Koristele tomusokerilla ja sitruunanlohkoilla. Kakku kannattaa peittää foliolla paistamisen loppuvaiheessa, että pinnasta ei tule ihan noin tumma kuin minulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti