sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Linssi-punajuurisalaatti


Käytin tähän ihanan kauniita mustia beluga-linssejä, aivan kuin helmiä. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, n. 20 minuuttia.


Paahda punajuuret ohuina lohkoina uunissa kypsiksi 175 asteessa, itse en kuori punajuuria koskaan, vaikka monet niin tekevätkin. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista ne yhdessä pannulla rapeiksi. Lisää keitetyt linssit ja kypsät punajuurilohkot pannulle. Anna lämmetä hetken.


Siirrä ainekset tarjoilukulhoon, murustele sekaa sinihomejuustoa. Valuta vielä päälle oliiviöljyä ja balsamicoa. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Silppua päälle esim salviaa tai lehtipersiljaa. Tarjoa haaleana sellaisenaan tai vaikkapa kanan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti