keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Purjoperunasosekeitto ruotsalaisittain


Perinteinen purjoperunasosekeitto saa uutta makua ja tyyliä kun lisää keiton päälle muutamia lisukkeita.

Kuullota ensin kattilassa voissa salottisipulia, valkosipulia, purjoa ja perunoita. Lisää lihalientä sen verran että ainekset peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä ja soseuta sitten. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää kermaa. Kiehauta. Tarjoilu vaiheessa lisää keiton päälle kylmäsavulohiviipaleita tai - kuutioita, raastettua ruotsalaista Västerbotten-juustoa ja vielä kruunuksi joko sitruunanmehua tai raastettua sitruunankuorta. Kylmäsavulohen voi korvata hyvin katkaravuilla. 

Näin helposti yksinkertaisesta keitosta saa "gourmet"-version. Vinkin tähän sain siskoltani, joka oli napannut ohjeen ruotsalaisesta LantLiv -lehdestä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti