maanantai 26. elokuuta 2013

Mustikka-valkosuklaakakku


Vatkaa pohjaa varten 3 munaa ja 3/4 dl sokeria. Siivilöi sekaan 1 dl vehnäjauhoja, joiden seassa on 1/2 dl perunajauhoja. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Kypsennä 175 asteessa, anna jäähtyä ja irrota pohja vuoasta. Tästä määrästä tulee ohut pohja, jos haluat halkaista pohjan, suosittelen tuplaamaan ainekset pohjaa varten.


Kostuta pohja vaikka vaniljamaidolla - tai kermalla. Sulata 100 g valkosuklaata. Anna jäähtyä hieman ja lisää suklaa tuorejuuston (100 g) sekaan. Lisää 1 tl vaniljasokeria, 1 rkl sitruunamehua ja 4 rkl sokeria. Vaahdota kerma (1 dl) ja lisää tuorejuustoseokseen. Levitä kakkupohjalle mustikoita ja päälle valkosuklaa-tuorejuustoseos. Lisää vielä päälle mustikoita ja mustikanvarpuja koristeeksi. Jos halkaiset pohjan, laita mustikat väliin ja valkosuklaaseos vain kakun päälle. Voit toki käyttää muitakin sesongin marjoja saatavuuden ja oman mielikuvituksen mukaan!

Alkuperäinen ohje Anna-lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti