torstai 5. syyskuuta 2013

Kuningatar-misu


Tämän kesän ehdoton herkku! Helppo tehdä eikä tarvita uunia. Pohjaa varten murustele Minttu Domino-keksit (1 pkt) ja sulata 25 g voita. Sekoita voi keksimurujen joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. 


Täytettä varten sekoita 200 g ranskankermaa ja 1 dl fariinisokeria. Vaahdota 2 dl kermaa. Nostele kermavaahto ranskankerman joukkoon, mausta limetin raastetulla kuorella ja hienonnetulla tuoreella mintulla. Lusikoi seos keksipohjan päälle. Laita pariksi tunniksi jääkaappiin antautumaan. Levitä päälle tuoreita marjoja; paras yhdistelmä vadelmat ja mustikat. Koristele vielä mintunlehdillä. Marja-ajan mentyä pilko päälle vaikka ananasta, melonia, viinirypäleitä, kiivihedelmää tai vaikka nektariinia.

Alkuperäinen ohje Helsingin Sanomista (nimellä mustikkaherkku)

ps. antamani nimi juontaa juurensa päivään, jolloin Englannin Kuningashuone sai uuden prinssin, koska tein tämän ensimmäisen kerran silloin; prinsessaa kun odotin syntyväksi, niin annoin nimeksi kuitenkin "Kuningatar-Misu" (mukaellen Tiramisua) ja toki marjavalintakin vaikutti nimeen.

4 kommenttia:

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista
 2. Hei, mahtavaa, kiitos. Liityin ehdottomasti. :)

  VastaaPoista