sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Latva-artisokkaa ja voisulaa


Syksyinen herkkumme! Osta yksi artisokka per ruokailija. Leikkaa terävimmät kärjet lehdistä pois ja napsauta varsi pöydän kulmaa vasten irti, silloin saat parhaiten varren sisällä olevan kuidun pois.


Keitä kypsäksi noin 30-40 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Dippikastiketta varten sulata voita kattilassa ja mausta sitruunanmehulla. Annostele jokaiselle omaan kuppiin sitruunavoisulaa.


Syö artisokka irrottamalla lehdet yksi kerrallaan, dippaa sitruunavoihin ja nautiskele sormin hampaiden välistä vetäen. Lopulta lautasellasi on herkullinen artisokanpohja. Nyhtäise siitä parta irti ja nautiskele herkkupala viimeiseksi veitsellä ja haarukalla.


Tässä kaikki mitä jäi jäljelle: kaunis keko nautittuja lehtiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti