keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Mozzarella-broilerinmaksalasagne


Tämä lasagne valmistuu noin puolessa tunnissa! Sen ajan malttaa odottaa nälkäisenä.

Kuori ja hienonna 1 sipuli ja 1 valkosipulin kynsi. Leikkaa ilmakuivatun kinkun viipaleet suikaleiksi. Kuivaa n 400 g broilerinmaksaa talouspaperilla ja leikkaa muutamaan osaan. Kuutioi tomaatit (2-3 kpl) ja hienonna yrtit, esim pari oksaa rosmariinia ja 1/2 punttia salviaa tai timjamia. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulisilput, kinkkusuikaleet, maksanpalat ja yrtit. Anna maksojen paistua kunnolla ennen kääntämistä, äläkä sekoita turhaan, maksa rikkoontuu helposti. 
Pane tuorelasagnelevyt kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Tuorepasta kypsyy n 3-4 minuuttia. Kun maksat ovat kypsyneet, n 5 minuuttia, lisää tomaattikuutiot ja kermaa n 2 dl. Kiehauta. Kokoa avolasagnet kerroksittain lautasille, vuorotellen maksakastiketta ja lasagnelevyjä, revi päälle vielä mozzarellaa ja tuoreita yrttejä. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti