perjantai 11. lokakuuta 2013

Kurpitsamarmelaadi


Sain ensin äidiltä purkin tätä ihanaa kullankeltaista kurpitsamarmeladia, jonka totesimme aivan ihanaksi ja makeaksi. Seuraavalla kerralla sainkin jo ohjeen ja kurpitsan! Ei muuta kuin iso kattila esille ja purkit uuniin kuumenemaan.

Paloittele ensin 1 kg verran kurpitsaa, käytä vain pehmeä sisäosa, kuoret voi heittää pois, mutta siemenet voi paahtaa pannulla pikku naposteltaviksi tai ruokiin lisättäviksi. Keitä kurpitsaa suht pienessä vesimäärässä pehmeäksi välillä sekoittaen. Soseuta massa. Lisää 1 kg hillosokeria ja 120 g voita. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi raastettu sitruunankuori ja mehu yhdestä sitruunasta. Anna jäähtyä hetki. Purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin. Lasipurkin kuumennan eli desifioin 250 asteen uunissa muutaman minuutin ja kannet keitän. Sitten vaan purkit kylmään.



Herkuttele paahdetun leivän päällä Philadelphia tuorejuuston kera tai vie ystäville lahjaksi!

2 kommenttia: