keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Lohta chorizokasvisten kanssa


Syksyllä on kiva tehdä helppoja uunivuokaruokia!

Leikkaa sipuli sekä keltainen ja punainen paprika lohkoiksi, pilko myös kurpitsaa tai muita mielijuureksia joukkoon. Käytin tähän myös edellisen päivän keitetyt perunat. Leikkaa chorizomakkara kiekoiksi ja viipaloi vielä valkosipulia. Kuumenna öljyä pannulla ja paista vihanneksia, kunnes ne saavat väriä ja alkavat kypsyä. Lisää chorizopalat vihannesten sekaan sekä lopuksi valkosipuli. Kaada pannuun desin verran valkoviiniä. Anna kiehahtaa. Lisää isot, varrelliset kaprikset.  Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kaikki uunivuokaan. Lisää päälle lohipalat, jotka olet suolannut ja pippuroinut. Laita uuniin kypsymään n 20 minuutin ajaksi, kuitenkin niin, että lohet ovat kypsiä, mutta aavistuksen punertavia sisältä. Tarjoa sellaisenaan syksyisen ulkoilupäivän päätteeksi!

ps. ohje on muunnelma Hesarissa olleesta ohjeesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti