maanantai 28. lokakuuta 2013

Latva-artisokkalasagne






Makua ja muhevuutta löytyy tässä lasagnessa vaikka onkin täysin kasvisversio!

Valuta 2 tölkillistä latva-artisokkia, säästä mausteöljy. Viipaloi yksi kesäkurpitsa, suikaloi purjo ja kuutioi pari porkkanaa. Kuullota kasviksia hetki artisokkien mausteöljyssä. Lisää 2 tölkkiä tai rasiaa tomaattimurskaa ja 1 kasvisliemikuutio. Keittele noin vartin verran.
Lisää artisokat ja keitä vielä noin viitisen minuuttia. Mausta parilla teelusikallisella sinappia ja yhdellä teelusikallisella sokeria (sokeri pyöristää tomaatin hapokkuutta). Hienonna joukkoon vielä runsaasti tuoretta basilikaa. 
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Valmista seuraavaksi juustokastike. Kuumenna 7 dl maitoa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sulata sekaan aurinkokuivattujen tomaattien makuista tuorejuustoa 1 purkillinen. Kuumenna kiehumispisteeseen, suurusta kastike lisäämällä 4 rkl vaaleaa Maizenaa. 
Voitele vuoka. Kaada pohjalle juustokastiketta, aseta päälle täysjyvälasagnelevyjä, lisää sitten juustokastiketta ja seuraavaksi kasviskastiketta. Tee samanlaisia kerroksia niin, että päällimmäiseksi tulee juustokastiketta. Voit lisätä päälle vielä erikseen juustoraastetta, jos haluat. Kypsennä noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä vartin verran ennen tarjoamista. Leikkaa päälle vielä runsaasti tuoretta basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti