perjantai 4. huhtikuuta 2014

Palsternakkalaatikko


Hattivatit siinä sievässä jonossa! :)


Kyllä luonto osaa tehdä kauniita kuvioita!

Tarvitset tähän ruokaan: palsternakkaa, herkkusieniä, aurinkokuivattuja tomaatteja, munia, maitoa/kermaa ja juustoraastetta.

Kuori ja leikkaa palsternakat viipaleiksi.Viipaloi myös herkkusienet ja leikkaa aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi.. Valuta pannulle aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja paista sieniviipaleita siinä, kunnes ne ovat saaneet väriä pintaan. Voitele uunivuoka ja levitä vuoan pohjalle puolet palsternakkasiivuista, lisää päälle herkkusienet sekä tomaattisuikaleet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tee toinen kerros samoista raaka-aineista.
Sekoita kulhossa munamaidon ainekset eli pari desiä maitoa/kermaa ja pari munaa. Kaada munamaito vuoan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200C asteessa 30 minuuttia, kunnes vuoka on saanut kauniin värin pintaan. 

Nauti sellaisenaan kasvisruokana tai tarjoa broilerin rintafileiden kanssa.
 

2 kommenttia:

  1. Ai vitsit, tälle reseptille ois ollut käyttöä jo syksyllä, kun kannoin palsternakkaa suoraan pellolta kyökkiin! Pakko testata kaupan antimilla, kunnes taas saa Janin herkkuja Hertsikasta :)

    VastaaPoista
  2. No, nyt on jo syksyksi sitten resepti valmiina! Ei varsinaista kevätruokaa, mutta kyllähän näin kylmällä kunnon laatikkoruoka silti maistuu.

    VastaaPoista