torstai 11. syyskuuta 2014

Punajuuri-linssi-lehtikaali-fetapaistos


Syksy on herkullista kasvisten ja juuresten aikaa! (Alkuperäinen ohje Hesarin ruokatorstaista)

 Varaa tähän ruokaan punajuuria, belugalinssejä, lehtikaalia ja fetaa. Keitä tai paahda punajuuret uunissa kypsiksi. Voit pilkkoa punajuuret jo valmiiksi sopiviksi suupaloiksi ennen kypsentämistä, niin kypsymisaika puolittuu tunnista puoleen tuntiin.

   

Huuhdo ja keitä belugalinssit kypsiksi, aikaa menee noin 25 minuuttia, mausta keitinvesi suolalla. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi lehdet suikaleiksi. Laita uunivuoan pohjalle voita nokareina. 



Lisää kerros linssejä, punajuuria ja lehtikaalia vuokaan. Murenna osa fetasta väliin ja toista kasviskerrokset ja murenna loppufeta päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes feta on saanut väriä ja sulanut hieman sekä lehtikaalit saaneet rapeat reunat.



Lorauta paistoksen päälle oliiviöljyä ja balsamicoa sekä rouhi mustapippuria ennen herkuttelua. Parasta sellaisenaan tai lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti