keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kaalikäärylet aasialaisella twistillä


Tähän herkkuun tarvitset savoijinkaalia tai tavallista keräkaalia tai mitä vaan kaalia mistä saat isoja lehtiä kääryleitä varten. Irrota lehdet ja ohenna tarvittaessa lehtiruotia. Keitä lehdet muutamassa erässä suolalla maustetussa vedessä. Säästä keitinvesi. Nosta lehdet valumaan. Tämän vaiheen voit tehdä jo etukäteen, jäähdyttää kaalinlehdet kylmässä vedessä ja säilyttää jääkaapissa, mutta jos teen kääryleet heti, anna niiden odottaa leikkuulaudalla.Täytettä varten tarvitset: palan inkivääriä, katkarapuja (200 g), pari valkosipulinkynttä, desin verran tuoretta korianteria, chiliä maun mukaan, 1,5 rkl kalakastiketta, 1 rkl soijaa, 0,5 rkl (riisi)viinietikkaa, suolaa. Laita edellä mainitut aineet tehosekoittimeen ja aja massaksi.  Käytä sika-nautajauhelihaa tähän 400 g verran, sekoita jauhelihaan kevätsipulin vihreää osaa kolmen varren verran. Lisää jauhelihan sekaan katkarapu-maustemassa ja sekoita hyvin. Anna maustua hetken tai tee massa jo hyvissä ajoissa valmiiksi tekeytymään jääkaapppiin.


Levitä kaalinlehdet leikkuulaudalle ja täytä lehti kerrallaan, taittele rullalle.


Asettele kaalikääryleet kattilan höyryosaan ja höyrytä kypsiksi noin 15 minuuttia kannen alla. (käytä tässä se kaalien keitinvesi)


Voit tehdä massasta myös lihapullia tai -pihvejä ja paistaa pannulla. Maku on jonkinverran erilainen paistetun ja höyrytetyn välillä.


Tarjoa sellaisenaan tai paistettujen siitakesienten tai kanttarellien kanssa, jotka on paistettu pannulla ja maustettu kevyesti samoilla mausteilla kuin katkarapumassa. Rohkeasti vain kokeilemaan! Helppoa ja nopeaa.

Muunnelma Soppa365/Kira Åkerström-Kekkosen ohjeesta.

2 kommenttia:

  1. Nam! Taas vesi kielellä :) pitäisköhän intoutua kokeilemaan? Mun kokeilemista on jarruttanut uskomus että homma on kovin työlästä...

    VastaaPoista
  2. Kaalikääryleiden teko ei ole ollenkaan niin työlästä kuin moni luulee! Paitsi tietty jos tekee niitä satamäärin. ;) Nää oli ihania ja vähän erilaisia.

    VastaaPoista