lauantai 14. tammikuuta 2012

Juhlava kalakeitto


Keitä ensin kalakeiton pohjaksi liemi kalanruodoista, porkkanasta, selleristä ja sipulista. Ruskista voi kattilassa, ja lisää juurekset. Lisää vettä, tillinoksia ja kalanruodot, ja tarvittaessa kalaliemikuutio, jos haluat voimakkaamman liemen. Keittele lientä reilu 30 minuuttia ainakin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tämän voit tehdä hyvissä ajoin valmiiksi. Juuri ennen tarjoilua lisää liemeen kermaa ja sherryä tai valkoviiniä, sekä tuoretta tillisilppua. 

Leikkaa lohesta kauniit neliömäiset palat. Paista jokaiselle ruokailijalle n 100 g lohta sekä kaksi kampasimpukkaa. Asettele lohipalat ja kampasimpukat keittolautaselle ja annostele päälle kalalientä. Ripottele päälle vielä tuoretta tillisilppua ja tarjoa hyvän leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti