tiistai 27. syyskuuta 2016

Kaalisipulihalloumipiirakka

Keräkaali on syksyn yksi suosikeistani, siitä saa tehtyä vaikka mitä hyvää hauduttamalla ja sopii monen seuraksi. Tällä kertaa halusin tehdä arki-illan ruoaksi kaalipiirakan, mutta vähän jollain uudella jujulla, ja kun tykkään juustosta tosi paljon, niin kaalin kaveriksi päätyi halloumi. Halloumin tilalla voi hyvin käyttää vaikka fetaa tai sinihomejuustoa. Käytin tähän piirakkaan valmista piirakkapohjaa, mutta tässä ohjetta myös pohjataikinan tekemiseen.




Tarvitset:

Pohjaan:
125 g voita
3 dl jauhoja, esim hiivaleipäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 kananmunan

Täytteeseen:
300 g keräkaalia, tätäkin saa nykyään valmiiksi suikaloituna
2 sipulia
voita tai ruokaöljyä paistamiseen
2 rkl hunajaa
tuoretta minttua kourallisen
suolaa ja mustapippuria
200 g halloumijuustoa raastettuna (tai muuta haluamaasi voimakasta juustoa)
2 dl kermaa
2 kananmunaa

Tee taikina nyppimällä rasva jauhojen ja suolan joukkoon, lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle, joko se itse tehty tai pakastealtaan valmis taikina. Jos teit taikinan itse, esipaista sitä noin 10 minuuttia 200 asteessa (alatasolla). Leikkaa kaali suikaleiksi, jos et käytä valmiiksi suikaloitua kaalia, silppua myös sipuli. Kuullota sipulit rasvasssa. Kaada sipulit piirakkapohjan päälle. Kuullota kaalisuikaleet, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipuleiden päälle ja lisää päälle vielä pari ruokalusikallista juoksevaa hunajaa. Silppua päälle vielä tuoretta minttua. Raasta tai murenna juusto. Lisää se kaalien päälle. Sekoita kerman joukkoon munat ja kaada sekin vielä täytteen päälle. Jos haluat piirakasta oikein juustoisen, lisää päälle vielä mozzarellajuustoraastetta. Kypsennä uunissa noin puolisen tuntia. 

Nauti raikkaan salaatin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti