torstai 29. syyskuuta 2016

Puolukka-kinuskikakku


Jostain lehdestä olin taas repaissut irti ohjeen, tällä kertaa kauniisen puolukkaiseen kakkuun, ja nyt kun on puolukka-aika, niin päätinpä leipoa kakun. Viime aikoina on jostain syystä tehnyt mieli leipoa, mutta en ole kyllä leiponut niin usein kuin olisi tehnyt mieli, kun ongelma on se että kuka ne kaikki leipomukset söisi, mutta silloin tällöin kuitenkin ja taidan tästäkin viedä loput töihin.

Tarvitset:

Pohjaan:
paketin suklaatäytekeksejä (esim Domino), käytin lisäksi digestivekeksejä, yhteensä noin 300 g
100 g voita

Täytteeseen:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria

Puolukkapäällysteeseen:
500 g puolukoita, käytin kaupan valmista, sokeroimatonta survosta, kun ei ollut tuoreita puolukoita juuri tänään kaupassa saatavilla, myydään siis vihannesosastolla tuota survosta, mutta toimi siis oikein hyvin tässä
0,5 dl vettä, jos käytät tuoreita puolukoita, käytä vettä 1 dl
1 dl sokeria
1,5 rkl perunajauhoja


Valmista ensin puolukkapäällyste laittamalla puolukat kattilaan, lisää vesi, sokeri ja perunajauhot, kiehauta sen verran että seos pulpahtaa ja sakenee. Jäähdytä hyvin.

Valmista pohja murustamalla keksit kulhon pohjalla esim perunanuijalla. Sulata voi ja lisää se keksimurujen sekaan. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. 

Tee täyte vatkaamalla ensin kerma vaahdoksi, lisää sitten tuorejuusto ja vaniljasokeri ja kinuskikastike. Sekoita hyvin. Levitä seos keksipohjan päälle. Laita hetkeksi jääkaappiin jäähtymään. 

Kun puolukkapäällyste on jäähtynyt, lusikoi se juustotäytteen päälle ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. 

Nauti vaikkapa sydänystävän kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti