lauantai 24. syyskuuta 2016

Pizzaa grillistä

 Pizzaa grillistä! Sitä teimme eilen täällä mökillä lounaaksi. 

Tarvitset 2 pizzaa varten:

Tomaattikastike:
purkin Muttin tomaattimurskaa
valkosipulia
suolaa
yrttejä, käytin tuoretta timjamia
(sokeria)

Sekoita tomaattimurskaan valkosipulia maun mukaan, mausta suolalla ja tuoreilla yrteillä, kuivatkin käyvät toki. Jos haluat pyöristää tomaattikastikkeen makua, lisää ripaus sokeria.

Pizzapohja:
2 dl vettä
25 g hiivaa
5 dl pizza/durumjauhoja

Lisäksi tarvitset:
tomaattipuretta
juustoraastetta
täyttteitä maun mukaan

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murustele hiiva sekaan ja lisää jauhot. Vaivaa taikina ja anna kohota liinan alla kaksinkertaikseksi. Kauli taikina jauhotetulla pöydälllä. Levitä pohjan päälle ensin tomaattipuretta ja sitten tomaattikastiketta. Lisää juustoraastetta tomaattikastikkeen päälle ja siihen päälle sitten kevyesti muita täytteitä. Laitan aina vain yhtä tai kahta täytettä pizzoihimme. Tällä kertaa laitoimme toiseen pizzaan parmankinkkua ja toiseen italialaista salamia, ja molempiin ohuita renkaita hopeasipulia ja valmiin pizzan päälle vielä rucolaa ja pari tippaa oliiviöljyä.














Herkullisia pizzahetkiä ja ihanaa viikonlopun jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti