lauantai 17. syyskuuta 2016

Parsakaalia marokkolaisittain


Perheeni ei oikein pidä parskakaalista ja minä taas rakastan sitä! Tykkään syödä parsakaalia ihan sellaisenaan hyörytettynä tai esim höystettynä pähkinöillä, manteleilla, valkosipulilla, voilla tai hyvällä öljyllä. 

Nyt sain idean maustaa höyrytetyn parsakaalin marokkolaiseen tyyliin, en tiedä mistä Marokko tuli yhtäkkiä mieleen, jostain aivojen perukoilta varmaankin, emme edes ole koskaan matkustaneet Marokkossa. No, näin sen kuitenkin valmistin ja kuvittelen että marokkolainen ruoka maistuu tälläiseltä.


Tarvitset:
parsakaalia
pekonia
omenan
valkosipulia
limeä
tuoretta rosmariinia
vihreitä, kivettömiä oliiveja
taateleita
rusinoita
dijon-sinappia
hunajaa
valko- tai punaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria


Paloittele parsakaali nupuiksi ja hyörytä se al denteksi. Paista pekonikuutiot pannulla ja lisää parsakaalin nuput. Lisää pilkotut taatelit ja oliivit sekä rusinat ja kuutioitu omena. Mausta sinapilla ja hunajalla, sekä suolalla että pippurilla. Pirskottele päälle vielä limen mehua ja etikkaa. Sekoita varovasti ja tarjoa heti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti